Category
Projecten
Over dit project

 

Optiek Groesbeek in Groesbeek

 

“Voor deze moderne familiewinkel in Groesbeek heeft de briefing van de familie Van Uden geleid tot een project dat qua stijl exact past tussen de huidige trendy industriële vintage stijl en reguliere winkelinrichting met een perfecte routing en uitstraling qua styling en beleving. De geringe bouwkundige winkelhoogte heeft geen negatieve invloed gehad voor de totale beleving van de winkel door uitgedachte oplossingen zoals verlichting, kleurtoepassingen en materiaalgebruik. Al met al een geweldig project geweest met een hartelijke intense samenwerking met de eigenaren.” 

 

Begin November zijn jullie naar een ander pand verhuist, wat was de voornaamste reden hiervan?

“Ruimtegebrek, in het oude pand hadden we te weinig meters voor de audiologie. De optiek activiteiten namen ook steeds mee toe. In de nieuwe ruimte kunnen we aan alle eisen voldoen die tegenwoordig nodig zijn om de klanten te verzorgen en te prikkelen met informatie. Ook was er een behoefte om een volledig nieuwe winkelbeleving en uitstraling te realiseren conform de verwachtingen van de consument.” 

 

Het pand heeft een heel specifieke indeling, hebben jullie hier bewust voor gekozen of was het pand al zo?

“Hier hebben we bewust voor gekozen. In samenwerking met Jos van Bureau Baijens zijn alle ruimtes en wanden bepaald. We hebben ingespeeld op de zithoeken en de grote tafels zodat de klanten langer in d winkel verblijven. Ze kunnen dan rustig een filmpje bekijken met informatie over brillenglazen op een scherm aan d wand. Ook de prominente aparte kinderafdeling was een duidelijke wens, al met al een zeer prettige winkelomgeving met een commercieel resultaat.”